Από το «Νοσήσω» στο «Ζήσω»
Οι Έλληνες πολίτες έχουν μετακινηθεί από το «Φοβάμαι μη Νοσήσω» στο «Φοβάμαι πως θα Ζήσω».
Επανειλημμένα έχει διαπιστωθεί ότι οι Έλληνες έχουν ορθολογικοποιήσει το κομμάτι της «Νόσησης» από τον Κορωνοιό μιας και φοβούνται λιγότερο μην νοσήσουν βαριά καθώς έχουν περάσει σε μια φάση «Ψυχολογικής Άρνησης». Το 50% πιστεύει ότι αν νοσήσει θα το περάσει από χωρίς συμπτώματα έως με ελαφρά απλά συμπτώματα σαν μια γριπούλα, το 20% μόνο ότι θα αναγκαστεί να πάει σε νοσοκομείο έως και σε ΜΕΘ και ένα 30% δεν παίρνει θέση.
Πέρα όμως από την «Υγειονομική Άρνηση», έχει βγει από την σπηλιά του ο «Δράκος» της Οικονομικής Απειλής. Ας σκεφτούμε ότι περίπου ένα κέντρο βάρους 70% των πολιτών φοβάται τις Οικονομικές επιπτώσεις στην Χώρα, Παγκοσμίως και στα Προσωπικά τους οικονομικά και μόνο ένα 40% φοβούνται τη «Νόσηση» συγγενούς ή του εαυτού τους (υπεράθροιση λόγω πολλαπλών επιλογών). Την ίδια στιγμή 48% πιστεύουν ότι θα υπάρξει σοβαρή αρνητική επίπτωση στα οικονομικά τους και άλλο ένα 35% ότι θα υπάρξει κάποια λιγότερο σοβαρή επίπτωση.
Οι Πολίτες μετατοπίζονται συνεχώς όλο και περισσότερο από το «Φόβο της Υγειονομικής Νόσησης» στο «Αδιέξοδο της Οικονομικής Επιβίωσης» ενώ η Πολιτεία προσπαθεί ακόμα α)να πείσει για την «Νόσηση» και β)να σιγουρέψει τη «Λειτουργία του ΕΣΥ». Θα συναντηθούν ποτέ;
Επιστροφή