Έδρες ή Άνθρωποι
Το πολιτικό σύστημα της Χώρας έχει μπερδευτεί και μαζί οι πολίτες. Ένας Βουλευτής εκλέγεται από τους Πολίτες επειδή έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία και ρητορική, συγκεκριμένες προτάσεις, έχει αποφασίσει ότι θα ενταχθεί σε ένα συγκεκριμένο κόμμα και τέλος έχει αναγνωρίσει έναν πολύ συγκεκριμένο Αρχηγό.
Αυτή είναι η συνολική του ταυτότητα που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Παρόλα αυτά η ζωή τα φέρνει πολλές φορές κάποιος ή κάποιοι από τους παραπάνω παράγοντες να μην υφίστανται από ένα σημείο και μετά. Εκεί μπαίνει το δίλλημα, σε ποιόν ανήκει η έδρα στην Βουλή και σε ποιόν ανήκει ο Άνθρωπος/Πολιτικός. Οι πολίτες δεν ψηφίζουν έδρες. Δεν ψηφίζουν την έδρα 8 του τάδε κόμματος, λες και πάνε θέατρο. Ψηφίζουν Ανθρώπους/Πολιτικούς και το παραπάνω πακέτο. Όταν λοιπόν αποχωρεί ή διαγράφεται ένας πολιτικός από ένα κόμμα για σωστούς ή λάθος λόγους δεν παίρνει μαζί του την «πολυθρόνα 8» του θεάτρου. Η πολυθρόνα ανήκει στο θέατρο/κόμμα. Δεν την ξεβιδώνεις να την πάρεις μαζί σου.
Σήμερα υπάρχουν ανεξάρτητοι Βουλευτές οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον σε ένα κόμμα αλλά δεν έχουν παραδώσει την έδρα. Σε κάποιους πολιτικούς/κομματικούς χώρους δε, υπάρχει υπερσυγκέντρωση τέτοιων περιπτώσεων. Αυτό δίνει την «ψευδαίσθηση» ότι εκεί έχει σχηματισθεί ένα εν δυνάμει κόμμα, χωρίς βεβαίως τα βασικά χαρακτηριστικά ενός κόμματος. Αυτές οι Λεγεώνες των Ξένων που τις ενώνει η λέξη «έδρα» μέχρι στιγμής δεν δείχνουν ιδιαίτερη δυναμική κάτι που είδαμε και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Επιστροφή